De omgeving | Uitwaaien in Wissant

De omgeving

Wissant

Wissant is van oudsher een Frans vissersdorpje gelegen in de baai tussen Cap Blanc-nez en Cap Griz-nez in de Noordelijkste regio van Frankrijk, Nord-Pas-de-Calais. Het witte zandstrand kenmerkt zich door het grote verschil tussen de getijden. Met eb is het strand enkele honderden meters breed, met veel zandbanken en watertjes, bij vloed is het strand smal en botst de zee tegen de boulevard op. Deze kust heet ook wel ‘cote d’opale’ vanwege de opaalkleurige zee, die bij ieder weertype weer anders is. Een ander element dat Wissant kenmerkt is de wind, die de lucht vaak open blaast, en waar ook veelvuldig op wordt gewindsurfd en gekitesurfd. Bij helder weer kunt u Engeland zien liggen aan de overkant van het kanaal.

 

Kitesurfen img-20151014-wa0014steentje hartWhite cliffs of DoverWissant Boulevard viewDuinen met volle maanIMG_6163foto4Stormy weatherIMG_6152

De omgeving is schilderachtig en ruimtelijk en leent zich voor prachtige wandelingen en fietstochten, die veelvuldig zijn uitgezet. Het strand, de duinen, maar ook het achterland leent zich hier uitstekend voor.
– Met het wandelen op het strand is het belangrijk te letten op de getijden: naar Cap griz-nez (terug) lopen met vloed is niet mogelijk. Evenals naar de punt van Cap griz nez. Bij het lokale VVV kantoor vindt u de getijdentabel.

uitzicht vanaf cap blanc nezGele korenveldenimg-20151014-wa0015achterland-wandeling-mensen-fbVloed bij cap blanc nezWandeling klaproosIMG_6391

Wissant heeft een ruime boulevard en enkele restaurantjes, een bakker, een kerk, een kleine supermarkt, een vvv en een postkantoor.
Elke woensdagochtend tot 12u is er markt, en in het seizoen (vanaf april tot +/- september) is er ook een vrijdagavondmarkt met locale producten.  

img-20151014-wa0013
Grote supermarkten zijn te vinden in Calais (Auchan en Carrefour), hier kunnen goedkoper boodschappen worden gedaan.

 

In de warmere maanden zijn er tevens ieder weekend verschillende brocantes te vinden, tweedehandmarkten waarin de bewoners hun spullen verkopen en met wat snuffelen prachtige spullen te vinden zijn. Deze staan in het locale krantje, dat vaak in huis ligt en ook bij de VVV te verkrijgen is.

Brocante

In de omgeving is Boulougne-sur-mer een leuke stad om te bezoeken, met een oud historisch centrum op de berg, musea, een grote visafslag, en Nausicaa (nationale zeecentrum).
In Calais kunt u de boot nemen naar Engeland, maar ook langs verschillende musea en winkels.

 

 

22 Rue Paul Crampel
62179 Wissant
Pas-de-Calais Frankrijk